Informatie

— Mijn werk en mijn ambities

Ik maak toegankelijke, strakke/moderne en duidelijke ontwerpen. De menselijk schaal, maatschappelijke betrokkenheid en de gebruiker van mijn product staan centraal in mijn werkproces. Daarnaast heb ik interesse in duurzaamheid, sociaal maatschappelijke projecten en kunstprojecten. 

Wat ik doe

— Een korte opsomming. Heb jij een ander idee of opdracht? Laat het weten, dan werken we er samen aan!

Spatial Design

– Architectonisch ontwerp voor renovaties, woonhuizen, kantoren etc.
– Interieurs voor woonhuizen, winkels, scholen, kantoren etc.
– Landschapsontwerpen zoals parken, begraafplaatsen en tuinen.
– Stedelijke ruimte zoals pleinen, straten en binnenplaatsen.
– Plattegronden van huizen, steden en gebieden.
– Situatietekeningen met geïsoleerde informatie.
– Presentaties 

Grafisch ontwerp

– CV’s
– Logo’s
– Huisstijlen
– Webdesign
– WordPress websites
– Flyers en brochures
– Infographics
– Uitnodigingen
– Boekomslagen
– Magazines
– Gestileerde illustraties
– Enig ander drukwerk

Fotografie

– Portretfoto’s
– Bestuurfoto’s
– Reportages
– Mode
– Landschap
– Productfoto’s
– Theaterfoto’s

Wie ik ben

— En wat ik belangrijk vind

Ik ben een ambitieuze ruimtelijk ontwerper, grafisch ontwerper en fotograaf uit Utrecht. Als het kon, zou ik alle nieuwe uitdagingen aan willen gaan, maar het belangrijkste is dat mijn werk betekenis heeft. Menselijk schaal, maatschappelijke betrokkenheid en de gebruiker van mijn product staan centraal in mijn werkproces.

Contrast
Ik ontwerp altijd met de gebruiker in gedachte, maar ook met contrasten. Ik hou van contrast en gebruik het zowel in materiaalkeuze (beton tegenover stof) als ruimtelijk ontwerp (licht tegenover donker en afwisseling van (negatieve) ruimte). In de fotografie hou ik van haarscherpe foto’s en opvallende licht-donker contrasten, zowel harde contrasten, zwart-wit als zachter contrast. In mijn grafische vormgeving gebruik ik bijvoorbeeld dikke zwarte letters als titel terwijl ik de rest simpel hou (zoals op mijn website) en gebruik ik veel witruimte en grote afbeeldingen voor een minimalistisch, maar stijlvol effect. In de fotografie zoek ik contrasten in de samenleving, in kleur of in betekenis.

Wereldverbeteraar
Het mooiste zou zijn als mijn werk een verschil kan maken, hoe klein ook. Dat kan zijn door een milieuvriendelijk huis te ontwerpen, mensen te ondersteunen in wat ze kunnen of door middel van fotografie of ontwerp bewustzijn creëren. Met mijn afstudeer-reportage over The Jungle in Calais (i.s.m. Jelle Grutterink) laat ik bijvoorbeeld  zien dat vluchtelingen veel in hun mars hebben, willen bijdrage aan de samenleving en niet uit zijn op liefdadigheid, maar er alles aan doen om simpelweg te overleven. De miniatuur samenleving die daar ontstond is gebaseerd op wederzijds respect, je steentje bijdragen en gelijkwaardigheid.